Jannes en Jan Keizer en Anny Schilder naar Baflo

Baflo -De tweede editie van het ‘Hogelandster Piraten Festijn’ in Baflo is zaterdag 11 mei.

De organisatie is blij dat de hele programmering nu bekend is en ook dat ze kan melden dat er een samenwerking met Radio Continu is aangegaan. Continu presentator Wim Drent neemt de presentatie van het evenement voor zijn rekening. Hij neemt die avond ook zijn alter ego mee: Evert Baptist.

Alle artiesten zijn inmiddels vastgelegd, maar ze zijn nog niet allemaal bekend gemaakt. De meest recente toevoeging is bijvoorbeeld zanger Bé Dilling. Deze Groningse zanger mag de avond openen. De eerste grote naam is al een aantal maanden terug vastgelegd, want Jannes komt optreden. Hij heeft onlangs de eerste Buma NL Award voor het levenslied ontvangen en hoeft eigenlijk geen verdere introductie. Al ruim vijftien jaar maakt hij muziek, zijn hits “Ga maar weg”, “Dam Dam” en “Een beetje meer” zijn bij de liefhebbers van het levenslied zeker favoriet.

De tweede grote naam van het evenement is een duo: Jan Keizer en Anny Schilder, “The original voices of BZN”. Ze zijn momenteel bezig met hun afscheidstournee omdat ze aan het einde van dit jaar zullen stoppen. Het is dan tien jaar geleden dat de voormalige BZN iconen hun nieuwe start als zangduo maakten. Van 1976 tot 1984 waren Jan en Anny samen het gezicht van BZN en in die tijd groeide de band uit tot een van de meest succesvolle popgroepen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Jan en Anny gaan dit jaar nog op theatertour door Nederland en er volgen een aantal concerten in België, Roemenië en Zuid Afrika. In deze reeks wordt dus ook Baflo aangedaan.

Vorig jaar was Stevan Bloema ook in Baflo aanwezig en dit jaar is hij opnieuw in het programma opgenomen. Deze Groninger timmert stevig aan de weg en stond onlangs op het Mega Piraten Festijn in een uitverkocht Gelredome. Daarnaast speelt hij momenteel in veel apres-ski gelegenheden in Oostenrijk.

Natuurlijk mag een echte uitmijter tijdens het Piraten Festijn niet ontbreken en daarom zijn de Esperando’s gevraagd om de avond in stijl af te sluiten. Dit duo speelt op eigen wijze bekende nummers en maakt er een prachtig feest van.

Het Hogelandster Piraten Festijn wordt gehouden op het festivalterrein ’t Olhof in Baflo/Rasquert. Via openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid langs de openbare weg aanwezig. De voorverkoop van online kaarten is inmiddels gestart via: www.graspop-festival.nl. De voorverkoop van fysieke kaarten gaat binnenkort van start, de voorverkoopadressen worden via de website en Facebook bekend gemaakt.