“Zoals de studio thuis klinkt, klinkt hij nergens”

Warffum - “Al het goede komt uit Warffum”, zegt drummer Sander de Groot altijd gekscherend. Maar in dit geval slaat hij daarmee de spijker behoorlijk op zijn kop. De nieuwe EP van de Fries-Groningse band Vangrail is nagenoeg helemaal opgenomen in de studio van Sander in Warffum.

Na twee albums brengt de vijfkoppige band zaterdag 23 februari hun eerste EP uit.Op de EP staan 6 gloednieuwe nummers. “Verschil met onze twee eerdere albums is dat we deze van A tot Z zelf hebben gemaakt. Dat is wel iets waar we echt mega trots op zijn”, aldus Sander. Zelf maakt hij al zeker tien jaar deel uit van de band, die zestien jaar geleden opgericht is door zanger Raynaud Ritsma.

Het jaar 2018 stond volledig in het teken van optreden en schrijven. Het schrijfwerk van de nieuwe EP is door Vangrail voor het grootste gedeelte zelf gedaan. De liefde, het land en de liefde voor het land staan centraal op deze EP.

Als je ervoor kiest om het volledig in eigen beheer te doen is dat best spannend. “Het brengt wel een bepaalde druk met zich mee om het in je eigen studio op te nemen, maar nu ik erop terugkijk ben ik vooral heel erg trots.” Extra bijzonder voor Sander is dat zijn jeugdvriend Bart Kruizenga uit Baflo, momenteel wonende in Groningen, ook heeft meegewerkt aan de productie van de EP.

Zaterdag 23 februari presenteert Vangrail hun nieuwe EP in Neushoorn te Leeuwarden. Drie weken later, vrijdag 15 maart, doen zij dat nog eens in Victorie in Alkmaar. Kaarten voor de shows zijn te krijgen via www.vangrailmusic.nl/showcase.