Emile Ratelband houdt bijeenkomsten gedupeerden aardbevingen

APPINGEDAM - Voormalig positiviteitsgoeroe Emile Ratelband, die sinds een paar maanden naast Landgoed Ekenstein in Appingedam woont, wil gedupeerden in het aardbevingsgebied bijstaan.

Hij houdt daartoe een serie van zeven bijeenkomsten in de regio. De eerste is op 11 maart in Loppersum. Ratelband heeft geen contact gehad met de andere organisaties die zich met de gevolgen van aardbevingen bezighouden. Hij trekt zich het lot aan van de inwoners die met aardbevingsschade zitten. Hij meent te weten en voelen hoe de mensen in de steek worden gelaten door de vele instanties. „Je kunt er wel murw van worden,” vindt Ratelband. „Ik wil nu met velen van hen gaan praten en ze laten weten hoe we samen dit probleem op termijn kunnen tackelen.”

Ratelband denkt iets te kunnen betekenen voor Groningen. „Mijn verhaal zal zeker invloed hebben op de toekomst en daarom heb ik besloten naar de mensen toe te komen. Ik zal mij presenteren met een goed alternatief voor alle kopzorgen van de mensen hier.”

De bijeenkomsten zijn verder in Appingedam, Ten Boer, Uithuizen, Slochteren, Bedum en Delfzijl. De praatsessies moeten resulteren in het vormen van een kleine commissie, die alle voorkomende zaken gaat bundelen. „En vervolgens ga ik ermee aan de slag.”

Ratelband neemt alle kosten van de bijeenkomsten voor zijn rekening, evenals die voor een paginagrote advertentie. De tegenwoordig als zakenman door het leven gaande Ratelband maakt zich zorgen over de toekomst van dit gebied. „Vooral om de jonge mensen van nu, hun kinderen en kleinkinderen. Omdat ik veel van kinderen hou, trek ik me dat het meest aan en wil ik iets betekenen voor hen.”