Volop activiteiten tijdens voorjaarsvakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

Pieterburen - Tijdens de voorjaarsvakantie van 16 februari tot en met 10 maart organiseert Zeehondencentrum Pieterburen tal van activiteiten voor kinderen en volwassen.

Ga mee achter de schermen of kijk mee met een presentatie bij de zeehonden. Momenteel zijn er 104 zeehonden in de opvang en er zijn zowel Gewone als Grijze zeehonden te zien.

Programmering

Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Ook zijn er presentaties bij de zeehonden, waarbij een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar staat om te vertellen over de zeehonden en de zeehondenopvang.

Op 28 februari en 7 maart kan men mee met de Waddensafari. Tijdens deze tocht gaan de deelnemers de Waddenzee op en zien en ervaren ze zelf de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Met de boot de Happy Seal bezoek je dit natuurgebied (in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen) waar het Zeehondencentrum zeehonden proberen te spotten. Op 2 maart is een Rif clean up expeditie. Je vaart in gezelschap naar Het Rif, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog, om (plastic) afval op te ruimen in dit natuurgebied. Deze tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Tickets zijn online te reserveren.

Aanvullende informatie

Het Zeehondencentrum is tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Voor prijzen, data en tijdstippen waarop de activiteiten aangeboden worden, kijk op de website www.zeehondencentrum.nl. Voor een aantal van bovenstaande activiteiten geldt een meerprijs en vooraf reserveren.