Winkhem overtroeft Sivoc

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben in Siddeburen met 0-4 gewonnen van Sivoc.

Vorig seizoen eindigden de gastheren hoger in de eindstand dan Winkhem. Momenteel laat de stand in de promotieklasse A een heel ander beeld staan. Winkhem doet goed mee in de top en Sivoc is de rode lantaarndrager. Winkhem wist van de kwaliteiten van Sivoc en trad met enige voorzichtigheid aan tegen de Sibboerster gastheren. Dat bleek nergens voor nodig, Winkhem won overtuigend.

De start was een beetje stroef en afwachtend van beide kanten. Winkhem speelde sterker dan Sivoc en aan beide kanten liep het nog niet echt soepel. Winkhem stond na ruim een half uur spelen op 0-2 (18-25 , 17-25).

Sivoc bleef het eigen spel spelen en Winkhem kwam met de serve steeds beter op stoom. Aan het net werd er ook steeds beter geblokkeerd. Met gemak wisten de Winsumers ook de derde en vierde set te winnen (21-25 , 18-25). Winkhem treedt woensdag alweer aan in een thuiswedstrijd. Set-uppers uit Scheemda komt op bezoek. Het is een wedstrijd waarin wat op het spel staat. Winkhem kan bij winst definitief afstand nemen van de middenmoot. Set-uppers gaan juist aanhaken bij de top áls ze winnen.

De wedstrijd start om 21:00 uur in de Ripperdahal.