Duo Alexsoni geeft concert in Middeleeuwse Kerk Zuidwolde

Zuidwolde -Duo Alexsoni, bestaande uit Alexander Viatskin viool en Sonja van Zijll de Jong piano geeft zondag 10 februari een recital in de recent geheel gerenoveerde Middeleeuwse Kerk in Zuidwolde.

Beiden zijn geboren en getogen in St Petersburg, Rusland. Alexander studeerde aan het conservatorium in St Petersburg en was vele jaren concertmeester bij het beroemde Mikhailovsky Opera- en Ballettheater aldaar. In 1991 kwam hij naar Nederland en werd concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest in Groningen, een functie die hij ruim 25 jaar (tot 2016) zou uitoefenen.

Sonja volgde in haar geboortestad het muziekcollege (piano) en kreeg in 1995 de mogelijkheid aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan studeren, alwaar zij in 1999 afstudeerde bij de bekende Nederlandse pianist Paul Komen. Zij werkte 11 jaar als begeleidster van balletlessen en trad regelmatig op als soliste en in kamermuziekensembles. Daarnaast geeft zij ook les. Zij heeft een voorliefde voor het ensemblespel. Aanvang concert 15.00 uur, entree 15 euro.