Graspop Baflo presenteert programma

Rasquert De organisatie van Graspop Baflo is bezig om een divers programma neer te zett

en. Zaterdag 18 mei zal de 28e editie van Graspop worden gehouden op het ijsbaan terrein in Rasquert. Zo werden eerder The Doors in Concert en Daredevils gepresenteerd. Twee bands met een eigen aanhang en die het beide goed doen op de Nederlandse podia. Met Navarone heeft Graspop een absolute topper in huis. De band die op dit moment Jury- en publiekslieveling is in The Voice of Holland, wordt getipt als finalist. De band heeft zijn sporen al verdiend in Nederland. Ze speelden op de grootste festivals en hebben onlangs hun vierde album Salvo uitgebracht. Hun clubtour in Nederland is uitverkocht. Reden te meer om de band te gaan zien tijdens Graspop.

De organisatie kon onlangs ook de komst van Waylon With Full Band bekend maken. Waylon die dit jaar 10 jaar in het vak zit is een absolute muzikale duizendpoot. Zijn repertoire is zeer uitgebreid en gaat van rock, soul, funk tot aan country. Waylon komt niet vaak naar het hoge noorden, dat is volgens de organisatie ook te merken. Nooit eerder werden er in zo’n vroeg stadium al zo veel kaarten verkocht.

Kita Menari

Graspop Baflo komt nu met een nieuwe naam; Kita Menari. De Indie popband Kita Menari zal een optreden verzorgen in Rasquert. Kita Menari is een talentvolle band rondom zanger Micha de Jonge. De naam van de band heeft een bijzonder verhaal; na een bijna dood ervaring in Maleisië besloot Micha het roer om te gooien door zijn energie te focussen op het creëren van muziek die het leven viert. Kita Menari betekent in het Maleis “ Wij Dansen”. Een band met een catchy geluid en al een hit op zak ”Young Lovers”. Kita Menari was de sensatie tijdens de popronde in Nederland en werd daardoor uitgenodigd om op Noorderslag te spelen. De ronduit positieve recensies van oner andere Oor en 3 voor 12 zijn veelbelovend.

Dance stage

De programmering is nog niet helemaal rond. De line up van de Dance Stage staat in de steigers en zal binnenkort worden gepresenteerd. Kaarten zijn online te verkrijgen via www.graspop-festival.nl en binnenkort begint de fysieke kaartverkoop bij de bekende voorverkoopadressen.