Nederlands Politie Orkest in De Molenberg

DELFZIJL - Het Nederlands Politie Orkest uit Driebergen geeft vrijdag 8 februari een concert tijdens het Percussion & Brass Event 2019 in Theater de Molenberg te Delfzijl.

Het orkest is het muzikale visitekaartje van de politie en de 55 muzikanten zijn afkomstig van alle Regionale Eenheden in het land. Ze brengen de show ‘Politie in Beeld’ met medewerking van de bekende jazz-zangeres Laura Fygi. Daarin wordt het werk van de politie uitgebeeld, met een voice-over van Elly Lust.

Ook het slagwerkensemble van Koningin Wilhelmina uit Delfzijl is vaan de partij. Het 25-koppig ensemble, meervoudig Nederlands Kampioen, gaat een indrukwekkend programma brengen over het verleden, heden en toekomst, met medewerking van solisten op viool en piano. Het slagwerkensemble gaat verschillende werken spelen die nog nooit in Nederland zijn uitgevoerd.

Bijzonder aan het Percussion & Brass Event is dat zelfs in de pauze de muziek doorgaat. Dan speelt in de foyer van het theater de steelband van het Nederlands Politie Orkest.

De aanvang is om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via theater De Molenberg, ook op 8 februari bij de kassa van de Molenberg.