Voorrondes POPgroningen Talent Award in Winsum, Appingedam en Uithuizen

WINSUM - Op elke vrijdag en zaterdag in februari krijgen bijna 35 acts - afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen - de kans om hun muzikaal talent te tonen tijdens de POPgroningen Talent Award.

De diversiteit onder de acts is ook dit jaar goed aanwezig. Uit de vele aanmeldingen zijn er bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. In Noord-Groningen zijn er voorrondes in Winsum, Appingedam en Uithuizen. Zaterdag 9 februari is er eentje in De Pluu in Winsum; vrijdag 22 februari in Bar Meneer Jansen in Appingedam en zaterdag 23 februari in JC Express in Uithuizen.

De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; namelijk de provincieronde op 7 locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (7 en 14 maart) en de eindronde in Vera (19 april). In elke ronde zijn scouts aanwezig die de acts van feedback voorzien. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld.