Uitslag fotowedstrijd herfst- op weg naar de winter.

Bedum - Het onderwerp van de fotowedstrijd van VVV Bedum ‘herfst, op weg naar de winter’ sprak veel mensen aan: er waren 12 inzendingen.

Tot 31 december 2018 kon men foto's insturen. Op veel foto’s waren herfstbladeren te zien en er waren zelfs al twee foto’s met sneeuw. De ene foto had meer sfeer dan de andere en ook de compositie van de foto verschilde behoorlijk. Het zachte, lage licht in de herfst was op enkele foto’s heel mooi te zien. De jury, onder leiding van Peter Russchen heeft als mooiste foto een foto van Ilse Arends gekozen; het is het monument achter de Walfriduskerk in Bedum in laag licht dat door de bladeren valt. Samen met de bruine, dode bladeren op de grond geeft de foto een heel mooi beeld van de herfst.

Een eervolle vermelding gaat naar Petra Veenland met een foto van twee Schotse Hooglanders onder een eik. Het onderwerp en de compositie zijn top; de jury vond het licht in deze foto wat te hard voor de echte herfstsfeer.

De tweede eervolle vermelding gaat naar de foto van Anniek Sikkema. Boten in de jachthaven, klaar voor de winter. Een foto met een verhaal. De meeste boten liggen al op de wal; sommige zijn ingepakt. De fiets op de voorgrond en de herfstkleuren in de bomen op de achtergrond maken het af.

De fotowedstrijd gaat ook komend jaar gewoon door. Voor het eerste kwartaal 2019 is als onderwerp gekozen ‘inwoners in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Deelnemers kunnen hier hun eigen fantasie op los laten.

De foto's kunnen per email ingeleverd worden. De voorwaarden zijn : Per deelnemer kan men 2 foto's insturen. Dat kan via email info@vvvbedum.nl . Met naam en adres. De deelnemers leveren een bijdrage van 3 euro als ondersteuning voor het werk van de VVV Bedum. Ben je reeds VVV - Bedum -donateur of wil je donateur worden voor 5 euro per jaar, dan betaal je 2 euro als inschrijving. Kom daarvoor tijdens de openingstijden langs bij de VVV Bedum locatie , Kapelstraat 3 .

Een jury, onder leiding van Peter Russchen zal weer de foto's beoordelen en er een winnaar uit kiezen. Foto's worden eigendom van VVV Bedum en kunnen in publicaties gebruikt worden. De winnaar ontvangt een VVV bon.