Winkhem wint maximale punten met minimale inspanning

Winsum - In Winsum werd voor de tweede maal dit seizoen gespeeld tegen Sudosa-Desto uit Assen. Winkhem speelde heel overtuigend op ervaring en het jonge en talentvolle team van de Assenaren kreeg daardoor geen vat op de gastheren. Het resulteerde in een zakelijke overwinning, 4-0.

Wie de setstanden zou bekijken(25-22 , 25-22 , 25-23 , 25-23) verwacht dat er een spannende wedstrijd is gespeeld. Maar niks is minder waar. In bijna elke set liep het tot halverwege de set gelijk op. Winkhem nam dan een kleine voorsprong die tot de winst leidde. Met heel degelijk volleybal wisten de mannen van coach Miedema de maximale punten binnen te halen.

Het spel was overall gezien een beetje stroperig. Mogelijk had de kou in de zaal daarmee van doen. Maar tot een echte strijd kwam het niet. Winkhem dicteerde en Sudosa-Desto had niet de ervaring om zich eraan te ontworstelen.

Kenmerkend voor deze wedstrijd waren het aantal aces die door Winkhem geserveerd zijn. Hoewel er geen statistieken van bekend zijn, kon dit wel eens de meest ace-rijke wedstrijd geweest zijn van dit seizoen. Verder viel op dat ondanks de foutenlast aan beide kanten, er vrij gevolleybald werd.

Met dit resultaat klimt Winkhem naar de derde plek op de ranglijst. Met de huidige klassering wordt er gebouwd aan een goed resultaat. Als promovendus is dat uitstekend te noemen. Over anderhalf week gaat Winkhem op bezoek bij een oude bekende uit het vorig seizoen, Sivoc uit Siddeburen de rode lantaarndrager van de poule. Zaterdag 2 februari om 18.00 uur wordt deze wedstrijd gespeeld.