Thuiskamers op het Hogeland

NOORD-GRONINGEN -In de gemeente Het Hogeland zijn diverse initiatieven waar mensen terecht kunnen voor een gezellig praatje, het deelnemen aan activiteiten, het ophalen van informatie en advies, het ontmoeten van andere mensen of samen (koken en) eten?

Deze activiteiten zijn vaak dichtbij, er is geen indicatie voor nodig en er wordt maar een kleine eigen bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom, dus ook mensen met een lichte zorgvraag.

Het Bommelhoes in Uithuizermeeden, het Ontmoetingspunt Borgstee in Ulrum en De Holm in Den Andel zetten in samenwerking met de Pijlerpartners en Mensenwerk Hogeland de deuren extra wijd open voor mantelzorgers en mensen met een lichte zorgvraag. Er wordt getracht in de komende maanden een passend aanbod te ontwikkelen, zodat mantelzorgers soms even vrij af hebben.

Bent u mantelzorger en wilt u samen met uw ouder, partner, kind of vriend een kijkje komen nemen? Dan kan op drie data. Aanmelden kan via het Steunpunt Mantelzorg Hogeland. Dan ontvangt men een voucher voor korting op de activiteit en/of de maaltijd.

Op woensdag 30 januari kan men terecht in ‘Thuiskamer’ in De Holm in Den Andel; op maandag 11 februari in Ontmoetingspunt Borgstee in Ulrum en op woensdag 13 februari in Bommelthoes in Uithuizermeeden. Het begint steeds om 09.30 uur en om 12.00 uur kan er gezamenlijk gegeten worden en soms ook gezamenlijk gekookt.

Aanmelden (ook mantelzorgers) kan resepctievelijk via: Monica Blom, 06 - 488 74 339, m.blom@mensenwerkogeland.nl; Marga van Reemst, 06 – 119 16 893, vanreemst@mensenwerkhogeland.nl en Eline Frans, 06 – 363 36 734 pijlerpartner@gerack.nl.