Informatieavond diabetes beweegkuur in Bedum

BEDUM - In Go4Fitness in Bedum wordt dinsdag 5 februari om 19.30 een informatieavond gehouden voor een ieder die meer wil weten over de diabetes beweegkuur.

Fysiotherapeut Jochem Dijk (Fysiotherapie de Buren) en Sybren van der Meer (diëtistenpraktijk SVDM Coach) bundelen hun krachten voor deze doelgroep met diabetes. Zij leggen uit waar de beweegkuur uit bestaat en hoe de samenwerking verloopt. Er zullen ook actieve deelnemers aanwezig zijn die zelf verhaal doen van de ervaringen en resultaten. Verder komt er een chef-kok uitleg geven over voeding en vertelt iemand van het Martiniziekenhuis over het medicatiegebruik.

Sinds een jaar is de beweegkuur actief, met zeer goede resultaten. Alle deelnemers die de beweegkuur van 12 weken hebben afgemaakt, hebben hun medicijngebruik drastisch kunnen verminderen of zijn zelfs volledig van de medicatie af. Verder hebben ze hun leefstijl verbeterd aan de hand van adviezen tijdens de beweegkuur, zodat een terugval minder grote kans krijgt.

De bedoeling van de 12 weken durende beweegkuur is om de gevolgen van diabetes om te keren, dan wel te beïnvloeden. Vooral bij diabetes type 2 is er veel winst te behalen wat betreft medicijngebruik. Het minderen van medicijnen scheelt voor iedereen in de kosten. Ook is de verandering in een actievere leefstijl het middel om klachten te voorkomen. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel is het doel van de beweegkuur.

Tijdens de beweegkuur worden voortdurend metingen en testen gedaan om inzicht te krijgen in de resultaten. Deze worden besproken met de deelnemer en eventueel zijn huisarts en/ofdiabetes verpleegkundige. De gegevens van de start van het programma worden vergeleken met het eindresultaat.

Het programma wordt volledig vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Men kan gerust langskomen om vragen te stellen en kennis te maken.

Voor COPD heeft Fysiotherapie De Buren een vergelijkbaar programma. Mensen die daar interesse in hebben kunnen op 5 februari ook langskomen.