Crowdfunding naailessen Nieuwkomers en Nederlanders in Winsum

WINSUM - Stichting De Buurthulp wil met behulp van crowdfunding de mogelijkheid bieden om tien naailessen van twee uur per week te volgen bij Hennies Atelier in Kleine Huisjes of in De Blauwe Schuit Winsum.

De cursussen zijn bestemd voor Nieuwkomers en Nederlanders met een laag inkomen. Zij krijgen les in kleine groepjes van maximaal 4 cursisten. Zo helpen de Nederlandse cursisten de deelnemende vluchtelingen met hun taal en inburgering. Alle deelnemers leren om tegen lage kosten eigen kleding te naaien en te repareren.

De deelnemers betalen een eigen bijdrage van 10 euro en zij schaffen zelf materiaal aan, zoals naalden en een meetlint. Naaimachines tijdens de les zijn beschikbaar. Als er voldoende geld is ingezameld start de cursus dit voorjaar.

Stichting De Buurthulp wil de lessen financieren via crowdfunding en werkt samen met www.voorjebuurt.nl. Ga naar ‘alle campagnes’ en zoek op ‘naaicursus’.

Men kan zich voor de cursus aanmelden bij Bert Bos (06-40246540 of c.l.bos@kpnplanet.nl). Meer informatie op www.debuurthulp.nl.