Winkhem verstevigt plek in het linker rijtje

WINSUM - In de uitwedstrijd tegen Olympia uit Groningen,heeft Winkhem op solide wijze de positie in de top van de promotieklasse A verstevigd.

Winkhem bleek ervaren genoeg om deze taaie tegenstander zakelijk te verschalken: 1-3. Eerder dit seizoen speelde Winkhem in de thuiswedstrijd Olympia behoorlijk zoek. Winkhem kon aantreden met een fitte selectie. Het strijdplan was om de zwakke passers te zoeken bij de gastheren en die door middel van de service goed onder druk te zetten. De service werd in het begin van de wedstrijd desondanks niet goed genoeg benut. Het bleef dus de eerste sets erg spannend. Aan het eind van de tweede set nam Gertjan Bouwman met een goeie redding de leiding in het offensief om de setwinst. Winkhem overtroefde zo de thuisploeg. Toch gingen overall gezien de eerste twee sets ternauwernood naar Winkhem (22-25 , 25-27).

De Winsumers begonnen beter aan de derde set dan de wedstrijd anderhalve week geleden. De service kwam nu wel goed uit de verf. Gertjan Bouwman en Tinus Berghuis pakten punten met sterke serve series. Olympia bleef het eigen spel spelen en Winkhem kreeg de ruimte om te excelleren. De wedstrijdwinst werd zo makkelijk binnen gesleept (19-25).

De laatste set begon met erg slecht spel van de Winsumer lange mannen. Pas na een fikse achterstand en een time out herpakte Winkhem zich maar kon net niet meer aanhaken (25-23).

Woensdag speelt Winkhem alweer de volgende wedstrijd. Sudosa-Desto uit Assen komt op bezoek. Winkhem heeft nog wat recht te zetten na de matige partij in de uitwedstrijd in Assen. De wedstrijd begint om 21:00 uur in de Ripperdahal.