Daan Noordenbos wint Grand Prix Ten Boer

SCHILDWOLDE - De lokale favoriet Daan Noordenbos uit Schildwolde heeft zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer het jeugdschaaktoernooi in Ten Boer op zijn naam geschreven.

Hij won al zijn vijf partijen in de sterkste van de 13 groepen. Dit jaar waren er 94 schakers naar het toernooi in het Buurhoes gekomen. Zes jeugdschakers uit Duitsland vonden hun weg naar het toernooi. Eén van hen, Tammo Aden uit Heisfelde, werd tweede achter Daan. Derde in deze groep werd Sven Broersma uit Kollumerzwaag. De grootste jeugd Grand Prix in Noord Nederland werd gesponsord door de plaatselijke middenstand, de Verenging Dorpsbelangen en Sennema Tuintotaal uit Winsum. Drie van de groepen werden gewonnen door jeugdleden van de organiserende schaakclub Ten Boer: Rowin Berghuis won de C-groep, Isidora Koenes won de H-groep en Niek Eilander won de L-groep. Ook de delegatie van basisschool CBS de Zaaier uit Delfzijl had veel succes: zowel Riemer Miedema, Reinier Bakker als Sirion Dijks wonnen hun groep.

De organisatie kan tevreden terugkijken op dit negende jeugdtoernooi in Ten Boer. Het was het grootste uit de geschiedenis van de club.