Klezmer & Co in het Marnehoes Wehe den Hoorn

Wehe den Hoorn - Klezmer & Co. brengt zondag 3 februari van 15.00 tot 17.00 uur haar nieuwe programma, waarin hoop en verlangen, migratie en muzikale uitwisseling centraal staan, in het Marnehoes in Wehe den Hoorn.

‘In di waite lender’

In di waite lender verwijst niet alleen naar de diaspora (verspreiding), of galut/golus (ballingschap), echter ook naar de voortdurende migratie die de Joodse geschiedenis kenmerkt. Oorlogen, pogroms, verbanningen, armoede en soms ook het verlangen naar avontuur, brachten vele Joden vooral in de 19e en 20e eeuw telkens weer op andere plekken.

Beleef het nieuwe programma van Klezmer & Co. en reis mee door Oost-Europa. Volg de immigranten die met de boot de grote oversteek maakten naar het gouden land, di goldene mediene (Amerika). De angst en het verdriet van de achterblijvers, de dromen, de teleurstellingen en het afscheid, het zit allemaal in deze voorstelling over ballingschap en verlangen.

Klezmer & Co. laat de interactie horen van Joodse muzikanten en hun omgeving, grensoverschrijdend met roemeense, zigeuner, sefardische en hebreeuwse invloeden. Zoals een sefardisch lied over afscheid en een hebreeuws lied over het verlangen naar het einde van de ballingschap, het vinden van een ‘thuis’.

Klezmer & Co bestaat uit: Carla da Silva (zang), Albert Bleeker (tuba, percussie), Wim Lever (accordeon) en Inge Pijnacker Hordijk (viool en trompetviool).

Entree 12 euro, donateurs het Marnehoes 10 euro en kinderen 4 tot 12 jaar 5 euro. Kaarten reserveren via: muziekreserveringen@marnehoes.nl of telefonisch bij Dineke Mik 0595 – 571395. Zie ook de website www.klezmerco.nl.