Jazzskabrass in Adorp

Adorp -De formatie JAZZSKABRASS treedt zondagmiddag 3 februari op in ’t Witte Hoes in Adorp.

Na het zeer succesvolle concert in het voorjaar 2018 is zij opnieuw te zien en te horen in Adorp. Om 16.00 start een swingend concert met een vernieuwd repertoire bestaande uit een mix van jazz, ska, brass en blues.

De muzikanten van Jazzskabrass komen allen van het Hogeland. Zij timmeren al enige jaren stevig aan de weg met muziek die past in de traditie van swingende New-Orleansjazz en blues, afgewisseld door robuuste ska-stukken. De vooral in de zeventiger jaren vermaarde Dirty Dozen Brassband en het New York Ska Jazz Ensemble zijn hun grote voorbeelden. Het repertoire loopt van bewerkingen van bekende popnummers van omder andere Dr. John, historische blues-hits van Thelonius Monk via ska-ritmes naar swingende jazzstandards van Duke Ellington en Dave Brubeck.

Ron Komduur (drums) en Theo Onnes (gitaar), twee zeer ervaren muzikanten zijn onlangs toegetreden tot de band, die verder bestaat uit John Doon (trombone), Heine van Calker (trompet), Harry Peppelenbosch (sousa), Mark Blauwwiekel (sousa), Thea Assies (baritonsax) en John Vaneman (tenorsax).

De band heeft inmiddels, naast eerdere optredens in Adorp, vele succesvolle concerten verzorgd, oandere andere in de Harbour Jazz Club in Winschoten en verschillende keren in Winsum, Mensingeweer en Tinallinge. Voor meer informatie: John Vaneman, jvaneman@home.nl, www.jazzskabrass.nl