Nieuwjaarsconcert Excelsior Baflo en Opwaarts Uithuizen

Baflo - Muzikanten van Christelijke Muziekvereniging Excelsior Baflo en Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts Uithuizen zullen zaterdag 26 januari de muzikale krachten bundelen tijdens een nieuwjaarsconcert in Baflo.

De orkesten van beide verenigingen hebben onder leiding van dirigent Arend Gerds meermaals samengewerkt, het meest recent tijdens het Winterconcert afgelopen december in Uithuizen. Het programma bestaat uit muziek uit afwisselende genres: van mars Punjaub tot koraal Grace and Glory en van populaire Hollandse Hits tot concertwerk La Storia.

Ook de jeugdorkesten van beide clubs, Excellio en de Opmaten, brengen gezamenlijk hun vrolijk repertoire ten gehore. De combinatie van de orkesten zal voor een deel van het programma bovendien versterkt worden door de malletband van Excelsior, onder andere voor het stuk Roll Tide uit de film Crimson Tide. Daarnaast zullen de slagwerkers, onder leiding van Gerwin van der Leij, hun eigen muziek laten horen, zoals Do I Ever van de band Kensington en Comptine d’un autre été: l’après-midi uit de film Amélie. Aanvang van het concert is 19.30 uur, de locatie is de Immanuelkerk aan de Heerestraat in Baflo. De toegang is gratis.