Cosis Winsum en Uithuizen helpen met afval opruimen bij de dijk

Winsum - Na de berichten dat er afval van de verloren containers aanspoelde bij het wad en op de dijk werden er bij Cosis de Borgstee in Winsum en Cosis Industrieweg in Uithuizen als snel plannen gemaakt om te helpen met opruimen van deze aangespoelde troep.

De Borgstee trok er als eerste op uit en ging naar Lauwersoog, waar zij binnen een korte tijd enorm veel troep hebben verzameld en opgeruimd. De buit om 12 uur bestond uit 6 matrassen, rollen gordijn stof en nog veel meer rotzooi.

Die week erop sloegen de Borgstee en Industrieweg de handen in een en werden er meerdere keren opruimacties georganiseerd. Dit keer richting Noordpolderzijl en de Noordkaap. Er werd enthousiast gereageerd door cliënten en iedereen wilde wel de handen uit de mouwen steken. Uiteraard was er ook een stukje spanning, want wat zouden we nu weer vinden. Zo werden er o.a. armbandjes, kinderspeelgoed en beddengoed gevonden. Maar ook werd het piepschuim en verpakkingsmateriaal opgeruimd.

De komende periode zal er zeker nog meer troep aanspoelen. Bij Cosis liggen er al plannen klaar om er nog weer op uit te trekken en zo een steentje bij te dragen bij het schoonmaken van de dijken en de Waddenzee.