Repair Café Winsum gaat zesde jaar in

Winsum - Dit jaar is het zesde levensjaar van het Repair Café Het Hogeland in Winsum. De deuren gaan 26 januari weer open en wel van 10 tot 12.30 uur bij Cosis aan het Hoogeheem in Winsum.

Meer dan ooit is er veel aandacht in het nieuws voor alles dat met hergebruik en herstellen te maken heeft. Met de inzet gericht op repareren en herstellen verlengen we de levensduur en daarmee beperken we het gebruik van grondstoffen.

In 2018 zijn er circa 150 herstelacties uitgevoerd waarvan 80% succesvol. De bezoekers waardeerden een bezoek aan het Repair Café met een gemiddelde 9+. Fantastische cijfers waar de vrijwilligers heel trots op zijn.

Komend jaar is het café wederom de laatste zaterdag van de maand open. Alleen in de maanden juli en december is het Repair Café dicht. De toegang aan het Repair Café is vrij voor iedereen toegankelijk en is gratis.

Wat u ter reparatie of herstel kunt aanbieden zijn bijvoorbeeld huis-, tuin-, keuken-, beeld-, geluidapparatuur, fietsen, kleding, textiel, gordijnen en speelgoed. Alle spullen en kleding moeten schoon zijn. Het laten repareren is op eigen risico en u dient zelf zo mogelijk vervangingsmateriaal direct al mee te brengen. Het Repair Café Het Hogeland in Winsum heeft een vaste plaats verworven als organisatie die hulp biedt aan dorpsgenoten die zaken gerepareerd willen hebben. Meer weten? Kijk dan op de site: www.repaircafeHHL.nl