Twee voorstellingen rederijkerskamer ‘Thalia’ in Bedum

Bedum -De 118-jarige Rederijkerskamer ‘Thalia’ uit Bedum brengt zaterdag 2 en 9 februari een aantal voorstellingen ten tonele.

Vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren is wederom gekozen voor twee voorstellingen. Dit jaar is de keuze gevallen op de klucht ‘De Bokskampioen’, geschreven door Otto Schwartz en Carl Mathern, vertaald door Jos Joosten. Reeds in 1989 werd dit drie bedrijvige stuk met groot succes opgevoerd.Toen werd de klucht gespeeld in het gronings. In dat jaar werd in samenwerking met het oranjecomité ook gespeeld voor een uitverkocht huis op koninginnedag.

‘De Bokskampioen’ vertelt het verhaal van Frederik Diepenbeek, een levensgenieter pur sang. Hij houdt van lekker eten en een glaasje jenever op z'n tijd. Maar zijn vrouw vindt dat Frederik te bourgondisch leeft en wil van hem een sportman maken. Ze zet hem op een streng dieet van rauwe groenten en bronwater. Om daaraan te ontsnappen heeft hij een bijzondere hobby bedacht: boksen. Daarvoor moet hij zogenaamd veel op reis voor wedstrijden, maar in werkelijkheid gaat hij op stap met een vriend.

Thuis weet hij iedereen van zijn succes als bokser te overtuigen door handig gebruik te maken van een alter ego, een bekende bokser met dezelfde naam. Bedriegerijen, verwarring, jaloezie en onbegrip zijn het gevolg.

De voorstellingen zijn in Trefcentrum Bedum. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.00 uur). Entree 8.50 euro, tot 18 jaar 5 euro. Donateurs gratis.