Irene Wilkens en Sikkom Kult in dorpshuis de Warf

Warfhuizen - Irene Wilkens is inmiddels niet meer weg te denken uit de Groninger muziekwereld. Haar stem en een herkenbaar verhaal en geluid maken Irene en haar 5-koppige band “Sikkom Kult” een unieke verschijning in de Grunniger streektaal.

In 2016 won zij met haar destijds nieuwe band het Grunniger laidjes festival. En in 2018 verscheen het langverwachte Gronings talige, debuutalbum “Sikkom Kult”.

Het nieuwe album is een verzameling van de mooiste liedjes die zij de afgelopen jaren hebben gespeeld. Op de cd staan in totaal elf nummers, acht nieuwe en drie eerder uitgebrachte singles. Het album is een afspiegeling geworden van het repertoire van Irene. De liedjes lopen uiteen van het vrolijke “Hol die Vast” tot het melancholische “De wind poest haard” terwijl “Nog ainmoal daanzen mit die” een powerballad is geworden. “We hebben in de studio geprobeerd de nummers nog meer sfeer en zeggingskracht mee te geven dan we op het podium al laten horen”. Elf nummers op n spaigelploatje, die je meenemen in gedachten naar herkenbare momenten en plekken, in de taal die het dicht bij je hart ligt en zo lekker bekt. “Voor mij hebben alle nummers een speciale betekenis gekregen, omdat ze zijn gekoppeld aan zeer mooie maar ook minder mooie momenten in mijn leven”. Ik hoop dat de luisteraars ook herkenning vinden in één van de nummers uitgebrachte singles.

“Sikkom Kult” is nu ook live te horen in dorpshuis De Warf in Warfhuizen en wel zaterdag 2 februari aanvang 20.30 uur; zaal open vanaf 20.00 uur. Zie ook www.irenewilkens.nl. Entree 10 euro. Reserveren via dorpshuis@warfhuizeninfo.nl