Open dag Terra Winsum

WINSUM - Rondkijken, vragen stellen, sfeer proeven… Terra Winsum houdt woensdag 23 januari van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur een open dag voor vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Leerlingen en ouders zijn van harte welkom.

Tijdens de open dag krijgen leerlingen en ouders/verzorgers informatie over de school en is er volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Er zijn allerlei activiteiten waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen én activiteiten die bij Terra gegeven worden. Daarnaast is er alle gelegenheid om kennis te maken met docenten en vragen te stellen aan leerlingen. Bij Terra Winsum zijn leerlingen naast de theorielessen veel buiten bezig en leren ze van alles over de natuur en de wereld. De natuur is namelijk heel belangrijk op deze school.

Terra vmbo-groen is een veelzijdige opleiding. Binnen het vmbo-groen zijn er verschillende leerwegen die aansluiten bij de capaciteiten van de leerling. Natuurlijk zijn er theorievakken, maar daarnaast zijn er veel praktische projecten én stages. Dat betekent meekijken bij allerlei interessante organisaties en bedrijven.

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Het is voor leerlingen met een tl/havo, havo of havo/vwo advies. In zes of vijf jaar sluiten ze het Groene Lyceum af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee hebben de leerlingen dus een startbewijs voor het hbo. Verschillende beroepen staan centraal op het Groene Lyceum; onder andere door de verschillende stageperiodes.

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Het is een overzichtelijke en ruime locatie, waarin ook weer de natuur een belangrijke plek inneemt. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op Praktijkonderwijs. Er zijn verschillende richtingen binnen het Praktijkonderwijs waar de leerling uit kan kiezen zoals Techniek, Groen en Handel & Zorg.