Winkhem start het nieuwe jaar met een benauwde zege

WINSUM - In het nieuwe jaar openden de mannen van Winkhem de tweede seizoenshelft tegen de Meeuwen met een 3-2 zege.

Beide ploegen doen mee in de top van de promotieklasse A. Deze wedstrijd was dus meteen een flinke krachtmeting. Winkhem startte sterk, maar de Meeuwen kwamen sterk terug. Het werd een benauwde zege voor de Winsumers.

,De Winsumer lange mannen hadden met een goed en opgelucht gevoel de eerste helft van het seizoen afgesloten. In Heerenveen werd met een dikke winst 2018 afgesloten. Met de wetenschap dat de paar weken rust enkele blessure gevallen binnen het team veel goed konden doen.

Dit bleek inderdaad te kloppen want met een veel fitter team trad Winkhem aan tegen de club uit Zuidhorn. Winkhem leek in de eerste helft van de wedstrijd voor de volle buit te gaan. Aanvallen liepen erg goed. Blokkerend stond men heel stabiel te spelen en zonder al teveel tegenstand dicteerde Winkhem het spel. De mannen van coach Miedema harkten geduldig en rustig de eerste twee sets binnen (25-20 , 25-16).

De Meeuwen herpakten zich goed.Ze namen aan het eind van de derde set het initiatief over en wonnen (21-25). Dit gaf nieuw elan bij de gasten en Winkhem moest antwoorden zoeken in de passing. Dat kostte tijd en het tweede setverlies (18-25).

Een vijfde set moest de beslissing geven. Winkhem stond al snel achter. Dit was de wake-up call, ineens zag men het licht en ging weer het spel spelen zoals in het begin van de wedstrijd. De achterstand werd spoedig in een stabiele voorsprong omgezet. Winkhem greep de set en daarmee de wedstrijd door met 15-12 te winnen.

De komende wedstrijd is over anderhalf week tegen Olympia in Groningen. Op zaterdag 19 januari spelen de Winsumers om 14:30 uur in Selwerd.