Beste Nederlandse schaatspupillen strijden voor 25e keer om titels in Kardinge

GRONINGEN - Op zaterdag 19 januari organiseert STV Eemsmond houdt zaterdag 19 januari voor de 25e keer het Nederlands pupillen toernooi. Tijdens dit schaatstoernooi zullen de beste pupillen uit geheel Nederland strijden om de titels.

Schaatscoryfee Margot Boer is eregast en zal de prijzen uitreiken. Het NPT is het enige landelijke toernooi voor de beste pupillen (10 tot en met 13 jaar) uit heel Nederland. Dit toernooi is in schaatsend Nederland gaan leven als het officieus Nederlands Kampioenschap voor de pupillen C tot en met A. In 2009 ontving STV Eemsmond voor dit toernooi de Van Helomaprijs, een onderscheiding voor een organisatie of vereniging die zich op bijzondere wijze voor de schaatssport heeft ingezet en die slechts aan 5 verenigingen is toegekend.

Tussen de deelnemers zal veel toekomstig schaatstalent rond rijden. Zo won Margot Boer het toernooi vier keer op rij, Kai Verbij won twee keer, ook Thomas Krol won een keer het NPT en Koen Verwey stond drie keer op het podium. Van 14.00 tot 19.30 zijn er 168 deelnemers van de partij.

Voor meer informatie: www.stveemsmond.nl.