Muzikale middag in Bedum

BEDUM - Shantykoor de Lopster Störmvogels uit Loppersum houdt zondag 10 februari samen met Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen een mzikale middag in Trefcentrum Bedum aan de Prof Mekelstraat 1-5. Aanvang is 14.00 uur

Deze middag, zo is de verwachting, zullen veel mensen naar het Trefcentrum komen. Het advies is dan ook om vroegtijdig een entreekaart te kopen en vroegtijdig aanwezig te zijn deze middag. Kaarten voor deze middag zijn reeds verkrijgbaar in de voorverkoop bij de deelnemende koren en bij Primera de Gele Klap in Bedum. De zaal gaat om 13.30 uur open. De kaarten in de voorverkoop kosten 6,00 euro aan de zaal 7,50 euro.

Shantykoor de Lopster Störmvogels, onder leding van dirigent Wim de Bos, brengt met een eigen muzikale begeleiding een gevariëerd repertoire van shantys en zeemansliederen. Ook bekende eigen bewerkte muziekstukken zijn onderdeel van het repertoire. Behalve in het Nederlands, wordt gezongen in het Engels, Duits, Fries en Gronings. Ze hebben aan talloze shantyfestivals in binnen- en buitenland deelgenomen en regelmatig worden optredens verzorgd in bejaardencentra en andere instellingen.

Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen staat onder leiding van muzikaal leider René Klei. Amusementskoor Ratjetoe zingt in bonte uitdossingen met veel plezier het Nederlandstalig lied. "Van levenslied tot meezinger" staat op ons visitekaartje, dit is een mooie omschrijving van de verschillende muziekstijlen die voorbij kunnen komen. Maar niet alleen de 2 vermelde genres komen aan bod, ook een vleugje Nederpop en Gronings dialect maken onderdeel uit van het repertoire.