Werkgroep VoorElkaar vernieuwd

ZUIDWOLDE - VoorElkaar in Zuidwolde gaat in 2019 energiek van start. De werkgroep bestaat voor de helft uit nieuwe vrijwilligers met plannen voor de middagen in de dorpshuiskamer.

Op het programma staan onder andere een stekjesruilbeurs, een informatieve middag over biologisch boeren en een repaircafé. Nieuwe activiteiten zijn een wandelochtend woensdag 17 april en het opruimen van het zwerfafval langs het Boterdiep op de landelijke opschoondag, zaterdag 23 maart.

Vrijdag 18 januari start het nieuwe seizoen met een nieuwjaarsvisite waarbij alle vrijwilligers van VoorElkaar welkom zijn onder het motto ‘Bekend maakt bemind’.

Noteer verder alvast stoelyoga in de agenda 1 februari. Een gediplomeerd docent, Thelma Kellner geeft een proefles die voor iedereen toegankelijk is. Er zijn voldoende stoelen in De Kern om op te zitten en mee te doen.

VoorElkaar Burenhulp Zuidwolde is er om dorpsgenoten met elkaar in contact te brengen. Een hulpvrager wordt via de mail supersnel gekoppeld aan iemand, die zich heeft opgegeven om hulp te bieden. Zo was het dagelijks uitlaten van de hond van een ernstig zieke direct geregeld na een vraag van de wijkverpleegkundige hierover. Een voorbeeld van hoe kleine dingen een grote betekenis kunnen hebben.