Streekmarkt Verhildersum

LEENS - Het nieuwe jaar is weer begonnen, vol beloften en goede voornemens.

Menigeen heeft zich voorgenomen meer te gaan bewegen en nog gezonder te gaan eten. De Streekmarkt Verhildersum is een ideale manier om gezond eten te ontdekken.

Veel ambachtelijke producten komen uit eigen streek en land. Want ook in de winter heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Van brood, boeren kaas, appelsap , honing, groente, vlees en nog veel meer. Spliterwten voor de erwtensoep, boerenkool voor de stamppot, een stukje spek of worst hoort er bij. Aangevuld met wat liefhebbers van verder weg halen. Kom kijken wat boeren zelf telen en verbouwen. Wat gedreven ondernemers uit binnen – en buitenland halen en hier verkopen. Wat echte liefhebbers en kenners over hun product te vertellen hebben. Want eten is veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Ontmoet op de Streekmarkt de makers en verkopers.

Deze keer is ‘Jotner’ op de Streekmarkt aanwezig met houtgelagerde bieren en een speciaal bier, nl. zwaarblond met sinaasappelschil. Maar ze maken ook een exotische vissoep van lokale vis. Echt iets bijzonders.

De streekmarkt is zaterdag 19 januari van 10.00 tot 16.00 uur in de Museumboerderij van Verhildersum. Gratis toegankelijk. Meer informatie vindt u op www.verhildersum.nl. Volg het landgoed ook op facebook en twitter! www.facebook.com/verhildersum of @verhildersum