Studieavond door Henriët Poot in Kantens

KANTENS - Er is maandag 21 januari in Kantens een studieavond met Henriët Poot, spreekster namens stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Joods leven.

De bijeenkomst vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk, Langestraat 25 in Kantens. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis.

Joods leven

Aan de hand van een leskoffer met allerlei voorbeeldmaterialen legt Henriët Poot uit welke waarde de specifieke Joodse voorwerpen hebben in het Jodendom. Voorwerpen als Israëlische vlag, een keppeltje, een gebedsmantel of een mezoeza hebben betekenis voor veel Joden in het dagelijkse Joodse leven, voor het Joodse geloof en het Joodse volk. Daarnaast is er een uitleg over de cursus Focus op Israel.

Achtergrond spreker

Henriët Poot werd als Groningse geboren in 1967. Na de middelbare school volgde ze de Pedagogische Academie en later een studie psychologie. Zij is getrouwd met Henk Poot en ze zijn samen ouders van een groot gezin. Zij werkt in het basisonderwijs. Sinds ongeveer 20 jaar is zij betrokken bij het werk van Christenen voor Israël. Eerst als Israëlconsulente, later raakte zij betrokken bij het werk van de Tov!Club. Ze geeft verder gastlessen, schrijft artikelen en houdt spreekbeurten.