Bericht aan de toekomst

WINSUM - Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden? Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven?

Als je wilt nadenken over deze vragen en je woont in de gemeente Het Hogeland, als je houdt van schrijven of van grafisch vormgeven (tekenen, schilderen, collages maken) en je wilt samenwerken met iemand die je nog niet kent is, dan is BERICHT AAN DE TOEKOMST iets voor jou.

Tussen februari en juni 2019 geven docenten van Schrijversvakschool Groningen en kunstenaar Jantine Koppert 8 gratis workshops in Bedum, Leens, Uithuizen en Winsum om te helpen met het schrijven of vormgeven van een BERICHT. De workshops zijn maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

BERICHT AAN DE TOEKOMST begint met informatiebijeenkomsten en wel 23 januari om 19.30 uur in de bibliotheek van Uithuizen en 28 januari om 19.30 in de bibliotheek van Winsum.

BERICHT AAN DE TOEKOMST is bedoeld voor alle inwoners van Het Hogeland. Oud en jong, arm en rijk, nieuwkomers en langbewoners, laaggeletterden en hoger opgeleiden: iedereen is welkom. Tijdens de workshops ga je in duo’s aan de slag met een BERICHT. De een schrijft, de ander werkt met papier en verf. Ervaring met schrijven of vormgeven mag, maar is absoluut niet verplicht want je krijgt les op je eigen niveau. Onderling contact is net zo belangrijk als resultaat, daarom wordt uitgegaan van een open houding en interesse in elkaar.

Van de BERICHTEN wordt een boek gemaakt; audiokunstenaar Aletta Becker stelt een luistercollage samen en Jantine Koppert ontwerpt een luistermeubel. De BERICHTEN gaan vervolgens als boek en audio-installatie op reis langs de bibliotheken. Ook zullen de BERICHTEN te zien en te horen zijn op de websites van de Groningse bibliotheken en van De verhalen van Groningen.