Nieuwe directeur Landgoed Verhildersum Leens

LEENS - Na een periode van zes jaar gaat de huidige directeur van Landgoed Verhildersum Leens, Gerrit Alssema, met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Monique Spaltman, die een grote veelzijdigheid en een breed netwerk paart aan liefde voor het Hogeland en Verhildersum.

Ze was onder meer bestuurslid bij de Fraeylemaborg en bouwde als directielid aan de basis van wat nu Fontana Resort Bad Nieuweschans is. Het bestuur en de medewerkers van Verhildersum zijn gezamenlijk tot deze keuze gekomen en zij verwachten een nieuwe periode met de schwung die Verhildersum weer verder kan laten ontwikkelen. Monique Spaltman begint 1 februari. Zij werkt een maand samen met Gerrit Alssema, die 1 maart vertrekt.

Grote inhaalslag

Tijdens de directieperiode van Gerrit Alssema heeft Verhildersum een grote inhaalslag gemaakt in onder andere het beheer van de collectie zoals het digitaal vastleggen van objecten, onderhoud van de panden en verbetering van de organisatie. Een mooie kroon op zijn werk is het recordaantal van 26 834 bezoekers in 2018. Alssema heeft de voorbereidingen voor het komende seizoen al getroffen. In het voorjaar, 30 maart, opent Verhildersum het nieuwe seizoen met de verschillende exposities Edzard, Heer van Leens, Speel met ….. en Maak kennis met de vleermuizen op het Landgoed.