Sarèl de Jong genomineerd voor Vrouw in de Media Award Groningen

MEEDHUIZEN - Kickbokster Sarèl de Jong uit Meedhuizen is één van de tien genomineerden voor de Vrouw in de Media Award Groningen 2018.

De kickbokster maakte het afgelopen jaar niet alleen veel indruk met haar twee wereldtitels, maar haar aanstekelijke enthousiasme en positieve uitstraling zijn ook bij veel mensen blijven hangen.

De andere genomineerden zijn: beeldhouwer Natasja Bennink uit Ezinge; hoogleraar Stynke Castelein uit Groningen; directeur Veiligheidsregio Groningen Wilma Mansveld uit Groningen; prychotherapeut Wendy van Mieghem uit Harkstede; softbalster Dinet Oosting uit Veendam; hoogleraar Janka Stoker uit Groningen; architect en ontwerper Maartje ter Veen uit Groningen; hoogleraar Iris Vis uit Groningen; politicus Marjet Woldhuis (fractievoorzitter 100% Groningen) uit Groningen en senior onderzoeker bij Lentis Jojanneke Bruins uit Groningen.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de derde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Deze deskundigen zijn gekozen op voordracht van journalisten, actief in de regionale media en op voordracht van het publiek. Er kan gestemd worden tot en met donderdag 31 januari op www.vrouwindemedia.nl.

Een kleine twintig procent van de mensen in het nieuws is van het vrouwelijke geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

De award voor Groningen wordt op 8 februari uitgereikt. De landelijk genomineerden staan op de eerste pagina van www.vrouwenindemedia.nl. De regionaal genomineerden op de tweede pagina.

De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.