Nieuwjaarsduik in de zon in Appingedam

APPINGEDAM - Zo’n veertig bikkels hebben op 1 januari meegedaan aan de nieuwjaarsduik Koud Kunstje in Appingedam. Ze werden bij hun frisse plons gadegeslagen door een kleine 500 man publiek.

De deelnemers werden vlak voor aanvang om 14.00 uur getrakteerd op zonnestralen. Dat maakte het op de kant wat aangenamer, maar de duik in het maar een graad of vier, vijf koude Nieuwediep was er niet minder moedig om. In tegenstelling tot een duik in zee, waarbij het water geleidelijk aan dieper wordt, krijgen de duikers meteen de volle mep aan kou te verwerken omdat het om een plons cq. duik vanaf de steiger gaat. Omdat de nieuwjaarsduik in Delfzijl wegens het ongelukkige tij niet door kon gaan, had de organisatie toch op wat meer deelnemers gerekend. De pret onder de deelnemers was er niet minder om en het publiek kon het wel waarderen om bij één van de kortste evenementen in de regio aanwezig te zijn geweest. Het aftellen tot de start duurde voor de meeste duikers ongeveer net zo langs als ze in het water zaten.

Voor de mensen die wat langer wilden genieten was er nog een programma in De Doofpot, met onder andere live muziek..

In Delfzijl werd overigens al vroeg in de ochtend een alternatieve nieuwjaarsduik gehouden. Daar deden twee mensen aan mee.