Kniepertjesactie levert 41 Babybox dozen op voor Mission Possible

UITHUIZEN - Vijfentwintig vrijwilligers van de Goede Herderkerk in Uithuizen bakten vorige week 4.500 kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor het Babybox-project van de hulporganisatie Mission Possible. De actie resulteerde in een opbrengst van € 2.043.

Sinds de start van het Babybox project is gebleken dat het Babybox project een geweldige manier is om jonge gezinnen te helpen. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. De hulp gaat veel verder dan alleen het uitdelen van de Babybox met inhoud. De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg en komen in aanraking met het Evangelie. Met name in Rusland heeft het Babybox project er verschillende malen voor gezorgd dat baby’s bij hun moeder opgroeien en niet door hun moeder worden achtergelaten in het ziekenhuis en dan in een staatsweeshuis belanden.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible in Nederland is erg blij met de inzet van alle vrijwilligers: „Het was een hele klus. Maar met 25 enthousiaste vrijwilligers was die zomaar geklaard. We hadden bestellingen niet alleen uit de Eemsmond regio maar via via ook uit Harderwijk, Ede en zelfs Noord-Brabant! Met dank aan alle sponsoren hebben we een heel mooi resultaat behaald. Coop Verstraete zorgde alle ingrediënten en hoveniersbedrijf de Wilde Appel stelde haar bedrijfsruimte beschikbaar. Met deze opbrengst kunnen wij 41 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Baby-Box project.

Mission Possible heeft in acht steden in Rusland opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. In Bulgarije ondersteunt Mission Possible in verschillende dorpen de Roma-gemeenschap met gaarkeukens, een alfabetiseringsprogramma en vakopleidingen.