Nominaties sporters van het jaar Noord-Groningen

NOORD-GRONINGEN - De Stichting EemsmondSport Delfzijl heeft de lijst genomineerden samengesteld voor de zesde editie van het Noord-Groninger Sportgala.

Tijdens dit evenement, dat op vrijdag 8 februari in de Nicolaikerk in Appingedam wordt gehouden, staat de amateursport centraal. Zanger René Becker zorgt voor de muzikale noot.

Het publiek kan de komende tijd weer kiezen wie er met de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg van het Jaar 2018 vandoor gaat. Nieuw is dat de stichting zelf een winnaar aanwijst van de oeuvreprijs. Er kan tot en met woensdag 6 februari (13.00 uur) worden gestemd via: www.eemsmondsport.nl.

De genomineerden voor Sportman van het jaar zijn Maurice Smit uit Delfzijl, Jan Venhuizen uit Appingedam en Gertjan en Nico Groendijk uit Bedum. In de categorie Sportvrouw zijn dat Sandra Mollema uit Delfzijl, Sarèl de Jong uit Meedhuizen en Janneke Cazemier uit Warffum. Bij de sportploegen dingen Meiden MO17-1 NEC Delfzijl, Team Lamain uit Warffum en TA Jan Ekema uit Appingedam mee naar de prijs. Bij de Sporttalenten gaat het tussen Annabelle Brian uit Winsum, Demir Guberinic uit Warffum en Robbie ten Hove uit Holwierde.