Installatie Henk Jan Bolding als burgemeester Het Hogeland

UITHUIZEN - De commissaris van de Koning René Paas heeft vandaag (woensdag 2 januari) tijdens de eerste raadsvergadering van de gemeente Het Hogeland Henk Jan Bolding beëdigd als waarnemend burgemeester.

De senior van de gemeenteraad, Gerke Kersaan van Gemeentebelangen Het Hogeland, hing hem vervolgens de compleet nieuwe ambstketen om. Aansluitend werden de 29 raadsleden geïnstalleerd. Tijdens de eerste vergadering keek Bolding met afgrijzen terug op de rumoerig verlopen jaarwisseling. „Ik ben geschrokken van het vandalisme in Het Hogeland. Ik kan en wil er niet aan wennen dat dit bij een jaarwisseling hoort.”

Bolding vindt het ook niet te verteren dat mensen zich tegen hulpverleners keren. Hij vroeg en kreeg een hard applaus voor alle hulpverleners die zich tijdens de nacht hebben ingezet.

De benoeming van Bolding is op 1 januari 2019 ingegaan. Deze geldt tot het moment dat een burgemeester is benoemd door de Kroon.

Bolding (1955) was vanaf 2001 secretaris en algemeen directeur van de provincie Groningen. Daarvoor was hij vanaf 1992 gemeentesecretaris van Lelystad. Hij was ook voorzitter van de Kring van provinciesecretarissen en vervulde verschillende toezichthoudende nevenfuncties. Bolding beschikt over een uitstekend netwerk - zowel landelijk als in het Noorden - dat hij ten dienste kan stellen van de nieuwe gemeente Het Hogeland.