VV Winsum domineert Hogeland Cup

UITHUIZEN VV Winsum is de grote winnaar van de Hogeland Cup geworden. De club leverde drie kmpioenen. Zowel bij het A-toernooi voor de heren, de dames als JO-19 ging de hoofdprijs naar de groenwitten.

De twee afsluitende speelavonden van de strijd om de Hogeland Cup werden gekenmerkt door strijdlust en spanning. Opvallend detail was dat in alle drie finales SV Bedum de tegenstander was. In het B-toernooi was Noordpool met twee titels succesvol.

In het A-toernooi kroop VV Winsum in de eerste halve finale door het oog van de naald. Met minder dan tien minuten op de klok bezat vierdeklasser De Heracliden een 0-2 voorsprong. In de slotfase stelde de regerend kampioen echter orde op zaken: 3-2. Ook de tweede halve finale wasspannend tot de laatste seconde. Vierdeklasser Eenrum drong in de slotfase sterk aan, maar SV Bedum bleef met 0-1 overeind. In de strijd om de derde plaats maakte Eenrum korte metten met De Heracliden: 6-1. Het leverde de jeugdige Eenrumer David Villalta de titel van topscorer van het A-toernooi op. Het slotstuk van het succesvolle toernooi was de finale tussen de eersteklasser SV Bedum en VV Winsum. Al vroeg in de wedstrijd namen de Winsumers een vroege voorsprong: 1-0. Bedum had vervolgens het initiatief, maar had weinig geluk in de afwerking. Ook het alles-of-niets offensief leverde geen succes op. In de slotseconde bepaalde Wouter Bloem (beste speler van A-toernooi) de eindstand op 2-0.