Twee noordelijk kampioenen Schaakclub Ten Boer

TEN BOER - Samuel Uit Oude Groeneveld uit Ten Boer en Elisa Oostinga uit Bedum zijn afgelopen weekend noordelijk schaakkampioen geworden.

SC Ten Boer was hier met 12 jeugdschakers vertegenwoordigd. Samuel Uit Oude Groeneveld uit Ten Boer won in de F-categorie (2010). Samuel speelt sinds september bij de jeugdclub en maakt een stevige progressie door. In dit kampioenschap leek hij onbedreigd al zijn 10 partijen te winnen. In de voorlaatste ronde wist clubgenoot Tyron Duinkerken uit Bierum hem echter pootje te haken. Toen Tyron daarna in de laatste ronde verloor werd Samuel alsnog kampioen. Tyron deed het erg goed en werd op een punt achterstand tweede. Door zijn prestatie mag ook Tyron naar de Nationale Pupillendag in Meppel.

Elisa Oostinga uit Bedum werd meisjeskampioen in de D-categorie (2007 en 2008). Het is al het derde achtereenvolgende jaar dat Elisa zich plaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Ze was ook het enige meisje dat het op kon nemen tegen de jongens in deze categorie. Elisa heeft veel talent en is achter het bord een toonbeeld van concentratie. De tweede plek naar het NK werd bijna veroverd door Danique Dokter uit Ten Boer. Ze eindigde samen met twee andere meisjes op de tweede plaats. Een barrage moest de beslissing brengen. In de snelschaakwedstrijden werd Danique echter tweede.

SC Ten Boer kan met twee titels en drie NK-plekken terugzien op een succesvol jeugdkampioenschap.