Colourful Het Hogeland maakt kans op Appeltje

BEDUM - Colourful Het Hogeland maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Er zijn 40 projecten, vier uit de provincie Groningen, in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.

Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/colourful

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Bij Colourful Het Hogeland is iedereen met buitenlandse ‘roots’ van harte welkom. Iedereen kan zijn trots, talent en cultuur laten zien. Van elkaar kunnen leren, zich thuisvoelen zijn doeltellingen, evenals . zorgen voor ontmoetingen, verhalen en aandacht voor elkaar. „Bijzonder dat ik hier nog maar net woon en het gevoel heb dat ik hier al zo ingeburgerd ben”en overal inrol. Voel me helemaal thuis in Bedum en denk dat wij samen nog mooie dingen kunnen doen in de toekomst,” aldus Marian Steenge, nieuwe inwoonster van Het Hogeland die gelijk vrijwilliger werd

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.