Payt winnaar zaalvoetbalgala bedrijven Bedum

BEDUM - Het 16e Univé zaalvoetbalgala voor bedrijven in Bedum en omstreken is gewonnen door het team van Payt. Verliezend finalist en aftredend kampioen was JAHEKO.

In een zinderende finale won Payt na shoot outs. In de troostfinale won Houthandel Harkema van Hogelandnieuws met 3-1. Het publiek was de grote winnaar van de avond. Zij werden getrakteerd op veel prachtige doelpunten.

Meer dan 500 bezoekers waren getuige van de finaleavond. De tribunes in sporthal ‘De Beemden’ waren vanouds bij het zaalvoetbalgala goed gevuld. Tussen de wedstrijden door was er een vermakelijk Programma met de dansers van The Urban Dance Center Groningen. Zij gaven een masterclass voorstelling op hiphop muziek tijdens de pauzes tussen de wedstrijden. De DJ’s Jacko Pol en Alexander van Dellen van AVD Entertainment zorgden voor de feestelijke omlijsting met licht en geluid.

Op 21, 22, 27 en 28 december waren de poulewedstrijden. Van de zestien bedrijventeams bleven de beste acht over. Dat waren Payt, Zijl Schilderwerken icm JZ Transport, Smit Installatietechniek/Smit Bouwservice, Houthandel Harkema, Van der Werf Groenvoorziening, JAHEKO, Anura Webdevelopment en Hogelandnieuws.

De finale kende een verrassend verloop. Payt liep uit naar de 3-1 voorsprong. In de slotseconden werd een zeker gewaande overwinning alsnog uit handen gegeven. JAHEKO maakte in de slotseconden de 3-3. Echter, in de shoot outs was Payt trefzekerder. Voorzitter Rob van der Werf reikte na afloop de prijzen uit. Sander Roorda (Payt) en Frank van der Veen (JAHEKO) werden tot topscorer gekroond. Zij scoorden elk negen doelpunten. Feike Spoor van JAHEKO werd door de organisatie verkozen tot beste doelman van het toernooi.

Waardering was er voor de scheidsrechters Lianne van der Meulen, Jan Swart en Dursun Caglak. Zonder incidenten floten zij het vijfdaagse voetbalfeest. Met een promo maakte de organiserende stichting Bedrijvenvoetbal de artiesten van de 30 ste zomereditie bekend. Op vrijdag 21 juni komen The Great Piano’s en Frans Duijts optreden. Op de zaterdag 22 juni kleuren partyband Black Tie Monkey Squad, Ali B en 2 Brothers on the 4th Floor het feest van het bedrijvenvoetbal.

Toegangskaarten zijn vanaf 27 april (Koningsdag) verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.bedrijvenvoetbal.com.