Cees Dekker geeft tai-jutsu les in Roodeschool

ROODESCHOOL - Tijdens de laatste training van het jaar kwam Cees Dekker, 10e Dan Tai-Jutsu, naar Roodeschool. Willem Pieterman beoefent ruim 35 jaar de tai-jutsu en kreeg hiervoor de 7e Dan uitgereikt door Dekker.

Tai-Jutsu is een vechtsport combinatie van karate, judo en jiu-jutsu. Dekker is inmiddels 79 jaar maar zijn leeftijd weerhoudt het hem niet om elke week in de dojo van Sem Schilt les te gegeven in Zuidlaren. Inmiddels doet Cees Dekker het wat rustiger aan. Er was dan ook een delegatie uit Zuidlaren in Roodeschool aanwezig. In totaal waren er meer dan 35 tai-jutsuka’s aan het trainen in Roodeschool.

Vorige week waren er examens waarbij er 24 jeugdleden slaagden voor een andere kleur band of een slip. Ruim 40 jaar geleden bracht Cees Dekker de tai-jutsu naar Groningen en Drenthe. De vechtsport was toen erg populair. Het deed Dekker dan ook goed om te zien dat tai-jutsu onder de huidige trainers Wanda en Berry Haan weer springlevend is in Roodeschool. Ondanks zijn leeftijd liet Dekker zien dat hij nog pittige en harde lessen kan geven. Aan het einde van de les werd Willem Pieterman naar voren geroepen.