Derde editie sportgala

APPINGEDAM - De Stichting EemsmondSport Delfzijl heeft onlangs de lijst met genomineerden bekend gemaakt voor het Noord-Groninger Sportgala, op 13 februari 2016 in de Nicolaikerk in Appingedam.

Daar worden de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van 2015 gekozen. Het Noord-Groninger Sportgala beleeft zijn derde editie. Op de lijst met genomineerden staan oude bekenden, maar ook een aantal nieuwe gezichten. De kandidaten komen uit zes verschillende gemeenten. In elke categorie zijn drie kandidaten genomineerd. Twee van hen vielen tijdens de eerdere edities ook al in de prijzen. Er kan gestemd worden via: www.eemsmondsport.nl. De uitslag blijft tot aan de avond van de uitreiking geheim.’ De stichting is nog op zoek naar iemand die zich gedurende het gala Miss EemsmondSportmag noemen. Kandidaten kunnen zich (met foto) aanmelden via info@eemsmondsport.nl. De genomineerden zijn:  

Sportvrouw van het Jaar:

  Fleur Medema uit Appingedam, tweevoudig Nederlands kampioen Trail en Western Riding. Medema heeft inmiddels veertien nationale titels op zak. Die heeft ze mede te danken aan haaar quarter horse BQ Blind Date, met wie ze alle wedstrijden reed. Salima Rozema (20) uit Appingedam, schreef op 27 september sportgeschiedenis toen ze tijdens het onderdeel hoogspringen op de Inas Global Games in Ecuador de wereldtitel wist te pakken. Rozema sprong in de finale een hoogte van 1.54 meter. Hiermee scherpte ze tevens het Nederlands en haar persoonlijk record aan. Ze werd ook Europees kampioen hoogspringen in Sint Ptersburg en pakte daar brons op de 60 meter sprint. Anne Kamminga uit Uithuizen werd voor de vierde keer op rij wereldkampioen mkickboksen. Ze pakte zelfs twee titels, zowel in de categorie K1 als Muay Thai. De Eemsmonder kickbokster grossiert in titels en is dan ook al meervoudig Nederlands, Duits en Europees kampioen.  

Sportman van het Jaar:

  Donny Westerdiep uit  Appingedam bokst bij boksvereniging Appingedam. Na een paar jaar wegens prive-omstandigheden er tussenuit te zijn geweest traint hij sinds dit jaar weer volop. In oktober heeft hij een comeback in de ring gemaakt met als resultaat het Noord Nederlands kampioenschap gevolgd door het Nederlands kampioenschap in november. Chris Huizinga uit  Garnwerd werd in november wereldkampioen junioren inline-skating puntenkoers op de weg in Kaohsiung (Taiwan). Huizinga blijft in de toekomst het inline-skaten combineren met het langebaanschaatsen op het hoogste niveau. Lennart Blaauw uit Appingedam Lennart Blaauw maakt onderdeel uit van een succesvolle groep sporters en toch springt de 17-jarige er bovenuit bij Taek Won Do-school Jan Ekema uit Appingedam. De scholier haalde dit najaar naast brons in de categorie stijlpatronen ook goud tijdens het sparren op de Open Britse kampioenschappen.   In de overige categorieën zijn de genomineerden: Sportploeg van het Jaar: Heren 1 DIO-Bedum (promotie naar Topdivisie); Eemsrakkers uit  Holwierde (nationale titel voltige);  Taekwondo-school Jan Ekema uit Appingedam (negen titels tijdens de Open Britse kampioenschappen); Talent van het Jaar: Kirsten Wessels uit  Loppersum (nationale jeugdteam volleybal); Robbin Heyes uit Delfzijl (winnaar internationale Taekwondo-toernooi in Almere en de Rotterdam Open);  Juan Scheper (12 jaar) uit Sauwerd (Nederlands kampioen turnen).