Sopvrouwen maken auto’s en straten schoon in De Marne

LEENS - Sopvrouwen van straattheatergroep Auth&Tiek gaan zaterdag 23 januari de straat op in de gemeente De Marne. In Leens vegen zij tussen 13.00 en 15.00 uur op ludieke wijze de straten aan en geven ze auto’s een poetsbeurt.

De acteurs willen zo aandacht vragen voor het project Veilig door De Marne en nieuwe leden werven voor de groep. Het is niet de eerste keer dat de ‘sopvrouwen’ van Theatergroep Auth&Tiek de straat op gaan. Vlak voor kerst waren zij ook actief op markten en fietspaden om aandacht te vragen voor fietsverlichting. Met deze nieuwe actie in Leens hopen ze te bereiken dat inwoners van de gemeente De Marne zich aan willen sluiten bij de groep. De acteurs willen graag een straattheatergroep voor en door De Marne creëren, die bijvoorbeeld kan optreden bij evenementen in de regio. Ook zal de groep geregeld aandacht vragen voor veilig verkeersgedrag in de gemeente. De sopvrouwen delen flyers uit met de contactgegevens van de groep.

Veilig

Het project Veilig door De Marne is van start gegaan in maart 2015. In het project kunnen bewoners zelf een aanpak bedenken om de verkeersveiligheid in hun dorp, buurt of straat te verbeteren. Gedurende tenminste een jaar faciliteert de gemeente bewoners bij het bedenken en uitvoeren van hun aanpak. Op deze manier hoopt de gemeente goede lokale oplossingen te krijgen voor verkeersproblemen en verkeersveiligheid in relatie tot gedrag in alle dorpen op de agenda te krijgen. Daarnaast probeert de gemeente met dit project een andere manier van samenwerking met de inwoners uit.