Zesde editie Bedumer Winterloop

Bedum - De zesde editie van de Bedumer Winterloop wordt zaterdag 6 februari gehouden.

Voor deze  sponsorloop, geheel ten bate van het UMCG Kanker Researchfonds,  in het oude centrum van Bedum wordt een parcours uitgezet van ongeveer 350 meter, een afstand die de vele deelnemers zullen proberen zo vaak mogelijk af te leggen. De opbrengst van de Bedumer Winterloop gaat deze keer naar het ontwikkelen van medicijnen die de overlevingskansen van mensen met dodelijke kankersoorten vergroten. Professor Alexander Dömling van het UMCG staat met zijn onderzoek naar eigen zeggen “aan de vooravond van een enorme revolutie en doorbraak op oncologisch gebied”. Vanuit het buitenland worden zijn inspanningen ook met heel veel interesse gevolgd. Professor Dömling zal tijdens de Winterloop zelf aanwezig zijn en met zijn gezin en stafleden meelopen om geld in te zamelen. Vorig jaar stopte de teller bij 46.263,08 euro, een bedrag dat geheel werd besteed aan onderzoek naar kinderkanker door het UMCG in Groningen.

FC Groningen

De Bedumer Winterloop bestaat net als andere jaren weer uit drie delen. Wandelaars en kinderen van de groepen 1 en 2 lopen vanaf 14:30 uur. Zij worden weggeschoten door wethouder Jan-Willem van der Kolk. Kinderen van de groepen 3 tot en met  8 starten om 15:30 uur waarbij het startschot wordt gelost door professor Dömling. De laatste groep, de lopers van dertien jaar en ouder, begint om 16:30 uur. Een delegatie van FC Groningen, onder wie een speler, zal voor deze lopers het startschot verzorgen. Fans van FC Groningen kunnen tijdens de Bedumer Winterloop ook het shirt bewonderen dat door de FC werd gedragen tijdens de wedstrijden voor de Europa League. Het collector’s item, voorzien van alle handtekeningen van de spelers van FC Groningen, wordt geveild via www.onlineveilingmeester.nl, net als een gesigneerd shirt van Abiant/Lycurgus, een gesigneerd wielershirt van Bauke Mollema en gesigneerde wedstrijdballen van de basketballers van Donar en van SC Cambuur. De opbrengst van de veiling gaat ook geheel naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Ten Speed

Er wordt rond de loop nog meer georganiseerd. Zo vindt er net als vorig jaar een 24-uurs knipmarathon plaats in Kapsalon Oké Hairstyling in Bedum. De marathon begint vrijdagavond 5 februari om 21.00 uur en eindigt 24 uur later. Voor het feest na de Winterloop is er op zaterdag vanaf 21.30 uur in Fame in Bedum een optreden van de coverband Ten Speed. Voorafgaand is er een optreden te zien van AgneszAnna. Deze singer-songwriter heeft haar roots in Bedum (dochter van de bakker). Haar EP Cruel World kwam vorige maand uit. Na optredens in de Melkweg en Paradiso in Amsterdam staat zij nu in de startblokken om Bedum en omstreken te veroveren. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bakkerij Hoekstra, Primera,Oké Hairstylingen en natuurlijk ’s avonds aan de zaal. Ook deze opbrengst gaat in zijn geheel naar het UMCG Kanker Researchfonds.