Spelers gezocht voor theater 'De Verovering van Soltcamp'

ZOUTKAMP - In september speelt in Zoutkamp de theatervoorstelling ‘De Verovering van Soltcamp’ als onderdeel van het terugkerende evenement ‘De Slag om Zoutkamp’.

Voor de voorstelling zoekt de organisatie ruim 20 amateurspelers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een van de twee workshopavonden op 24 en 31 maart. De workshops worden geleid door de regisseur van de voorstelling, Frank Odijk, en schrijfster Astrid Warntjes.

Kanonnen

“Terwijl de kanonnen bulderen zoeken twee geliefden naar een uitweg, maar vooral naar elkaar.” De Verovering van Soltcamp is een komisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Slag om Zoutkamp in 1589. Freja, inwoonster van Soltcamp heeft haar hart verloren aan Jan, een Groeninger die aan de zijde van de Spanjaarden vecht. Als de bevrijders onder leiding van Willem Lodewijk aan de poorten van het door de Spanjaarden bezette Soltcamp rammelen, is Jan zijn leven niet zeker en slaat hij op de vlucht. Zullen Freja en Jan elkaar ooit terugvinden? De voorstelling is op 16, 17 en 18 september te zien als onderdeel van De Slag om Zoutkamp, een jaarlijks terugkerend evenement in Zoutkamp om de geschiedenis te vieren. Daarna speelt de voorstelling nog twee keer. Voor de voorstelling zoekt de organisatie amateurspelers voor 25 rollen, zowel mannen als vrouwen, jongeren en volwassenen tot 65 jaar. Om kans te maken op één van de rollen, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een van de twee workshopavonden op 24 en 31 maart in Zoutkamp. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar veroveringsoltcamp@gmail.com.