Super Opkikkerdag voor zieke Dorje (5) uit Warfhuizen

WARFHUIZEN - Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Dorje en de rest van zijn gezin uit Warfhuizen stond zaterdag een Super Opkikkerdag te wachten.

Ruim 55 gezinnen werden in het zonnetje gezet in een tot Opkikkerland omgetoverd Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, waar zij bijzondere activiteiten hebben beleefd. Zo’n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden. De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Dorje onder behandeling is, vonden dat hij én de rest van zijn gezin wel een ‘Opkikker’ konden gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin wist Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby’s zijn. Aan de hand hiervan waren er bijzondere verrassingsactiviteiten gekozen voor het hele gezin!

Boeven

Eerst gingen Dorje en zijn broer Alan boeven vangen met de politie. Toen de boef veilig achter de tralies zat gingen ze klimmen met Korps Mariniers. Daarna mochten ze luisteren naar een verhaal over Nijntje en natuurlijk kwam Nijntje zelf ook even langs voor een knuffel. Na een professionele fotoshoot ging het gezin bonbons maken en spannende games spelen. Tot slot werd er gezamenlijk afgesloten met optredens van diverse artiesten en een spectaculaire lasershow. Iedere maand organiseert Stichting Opkikker een evenement voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens deze dag beleeft het hele gezin een dag vol plezier! Naar verwachting zullen er in 2016 ruim 2000 gezinnen kunnen genieten van een welkome Opkikker.Voor meer informatie over Stichting Opkikker: www.opkikker.nl