Inloopavond plannen Winsum-West

WINSUM - De gemeente Winsum houdt woensdag 23 maart een inloopavond over Winsum-West. Belangstellenden kunnen tussen 16.30 uur en 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis zien hoe het ervoor staat met de plannen voor dit gebied.

De presentatie is op panelen te bekijken. De inloopavond is het vervolg op de eerdere plannen voor Winsum-West. Vorig jaar heeft de gemeente Winsum samen met sportverenigingen en belanghebbenden gewerkt aan een ontwikkelingsvisie voor het gebied. Na een brede verkenning zijn veel mogelijke sportieve en recreatieve invullingen op een rij gezet. Daarbij is concentratie van voetbal eerst het uitgangspunt.

Twee ruimtelijke modellen

Samen met landschapsarchitecten van de provincie Groningen en Libau is bekeken hoe  de nieuwe plannen goed in het landschap in te passen zijn. Er zijn twee varianten bedacht. De voorkeursvariant van de gemeente is een ‘open’ variant, waarbij de sportvelden worden betrokken bij de omgeving en er een groene overgang naar het landelijk gebied ontstaat. De insteek is dat niet alleen voetballers gebruik maken van het gebied, maar ook andere recreanten. In de tweede variant komt er een compacter sportpark dat wat meer afgesloten is van de omgeving. Beide uitwerkingen zijn te zien tijdens de inloopavond.