Een uniek Gronings festival over 90 km dijk

Termunten - Er wordt op op 3, 4 en 5 juni een festival gehouden over 90 kilometer Groningse dijk, van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl.

Langs het net nieuw aangelegde fietspad Kiek over Diek heeft dat de naam OVERdeVLOED. Inwoners en ondernemers langs het traject laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Vrijdag 3 juni wordt het festival - en daarmee het fietspad - officieel geopend met een Waddenconcert langs de dijk. Op zaterdag 4 juni worden er een aantal ‘dijkplaatsen’ ingericht, oftewel klein mini-festivals met diverse activiteiten. De dijkplaats in het Lauwersmeergebied is het terrein van activiteitencentrum De Bossschuur van Staatsbosbeheer. Deze dijkplaats biedt een podium aan diverse singer/songwriters en natuurlijk is er ook op het gebied van de natuur van alles te ontdekken en te beleven.

Wandelen van Noordpolderzijl tot de Eemshaven

Een dijkplaats gaat over 20 kilometer dijk in de gemeente Eemsmond. Er wordt gewandeld over de dijk van Noordpolderzijl naar de Eemshaven. Onderweg komen bezoekers langs 4 dijkopgangen die in het teken staan van kunst, cultuur en het ultieme uitwaaien. Het hele dorp Termunten/Termunterzijl staat het hele weekend in het teken van vele festiviteiten. Van een voorstelling tot aan bijzondere festiviteiten in de haven. De dijkplaats in Gemeente Oldambt is nog volop in ontwikkeling. De exacte locatie van deze dijkplaats wordt later bekend gemaakt. Op zondag 5 juni wordt het festival afgesloten met een theatrale wandeling door een natuurgebied.

Oproep voor ondernemers

De organisatie van het festival roept alle ondernemers uit de 4 deelnemende gemeenten (De Marne, Oldambt, Eemsmond, Delfzijl) op om tijdens de festivaldagen iets bijzonders te doen, open huis te houden of een bijzonder event te ontplooien. Meer informatie: www.festivaloverdevloed.nl.