Open Joodse Huizen Winsum

WINSUM - Stichting Folkingestraat Synagoge Groningen en Stichting Een Joodse Erfenis in Winsum houden woensdag 4 mei het herdenkings-project Open Joodse Huizen Winsum.

Dat gebeurt vanaf 13.00 uur, in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier, op vier locaties in Winsum-Obergum. Op die middag vertellen nabestaanden en huidige bewoners persoonlijke verhalen over de vroegere Joodse bewoners. De toegang is gratis en iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.

De huidige bewoner van Westerstraat 21, William Moorlag, vertelt over de vroegere huissynagoge en praat met Herman Knorringa over diens vrijgezelle oom Koos de Vries. De huidige bewoner van Oosterstraat 20, Romke Visser, vertelt over de vroegere bewoner, de lappenkoopman Michiel de Vries. In Tuinbouwstraat 15 vertelt Reina Oudgenoeg over de vroegere bewoonster, haar tante Ellie de Vries-Oudgenoeg. In de voormalige synagoge, Schoolstraat 24, is die middag de film ‘Verdwenen Mediene’ te zien en om 16.30 de gezamenlijke afsluiting met muziek van klarinetdocent Ivar Römer.

Meer informatie op: www.sjoelplein.nl.